Kliimapõgenikud Tenerifel (02.11.13)



Hommikul läheb Hugol ajavahest tingituna uni ära juba kell 7.30. Söödan ta kõhu täis ning jätan ta Mummiga (laste vanaema) mängima. Ise lähen hommikujooksule ümbrust kaardistama ning jooksu lõpetuseks ookeanisse ujuma. Vesi on nii soe, et sinna võikski jääda. Lained hommikule omaselt veel tasased. 

Kui jooksmast tagasi jõuan, ärkavad ka suuremad unekotid ning pärast hommikusööki suundume oma perega lühikese jalutuskäigu kaugusele El Duque randa, kus külmast kliimast tulnud lapsed saavad liiva- ja veemängudest rõõmu tunda. Lained on sel korral tugevamad, kui viimati siin samas rannas käies - esmalt randa jõudes haaran vankri koos Hugoga, kuna laine lööb järsku umbes 70 m kaugusele veepiirist. 
Jalutuskäik Costa Adeje's 

Peagi jõuavad ka meie sõbrad randa - see annab meile Reneega võimaluse koos lainetes hullamas käia. Ookean on halastamatu jõuga - minult rebib meeletu jõuga laine ujumisprillid kaasa; hea, et riided selga jäävad, Renee kriimustab oma käe korralikult mööda liiva lohisedes ära. Ninasõõrmed saavad korraliku liivapesu ning isegi duši all käimine ei suuda likvideerida seda peenikest liivapuru kogu kehalt. 
Liivamängud El Duque rannas

Anee lemmikud on "puumajad" - tema onnid

Kui Hugo lõunaunne jääb, jätame ta Taaduga (laste vanaisa) koju terrassile magama ning lähme ise poodi süüa ostma. Kui 10 aastat tagasi Tenerifel käies tundus, et siin on kaubad kallimad kui Eestis, 4 aastat tagasi, et umbes samad, siis nüüd tundub, et siin läheb toidupoes vähem raha kui Eestis. 100 €- ne ostukorv sisaldab kuuele inimesele puu- ja köögivilju, saia, juustu, sinki, võid, krevette, sinimerekarpe, erinevaid grill-lihasid, vein, mahla, vett ja maiustusi. 

Pärastlõuna meie elamises - Hugo koristab (või mängib nõida), Anee lahendab koolitükke, Renee teeb minu vanematele Skype'ga ekskursiooni meie kodus.

Terve pärastlõuna on päike pilve taga, kuid õues on ideaalseim õhutemperatuur, mis olla saab. Veedame aega oma terrassil. Õhtu saabudes läheme kõik (10 eestlast) ümbruskonda jalutama. Ilm on jätkuvalt nii soe, et kampsunit pole peale vaja panna. Lepime jalutuskäigul kokku, et teeme täna õhtusöögi meie juures. Renee grillib terrassil liha ja kala, teeme veel vürtsikaid krevette ja salatit. Magustoiduks jäätis. Veetsime koos väga meeleoluka õhtu. Veendume aina enam, et Tenerife on ideaalne puhkusepaik. Magama saime alles pärast kella kahte öösel. 

Anee õhtused trenniminutid batuudil

Kommentaare ei ole: